Βιοχημική Αποβολή – Τι Είναι

Βιοχημική, ονομάζεται η κύηση που το ωάριο γονιμοποιείται από το σπερματοζωάριο αλλά διακόπτεται σε αρκετά πρώιμο στάδιο. Αυτό μπορεί να συμβεί στην 4η εβδομάδα από την πρώτη ημέρα του κύκλου, πριν δηλαδή ο σάκος κύησης είναι δυνατό να ανιχνευτεί με υπερηχογραφικό έλεγχο. Το τεστ εγκυμοσύνης μπορεί να βγει θετικό, όμως η κύηση να σταματήσει πριν γίνει επιβεβαίωση από υπέρηχο.

Β-χοριακή – Βιοχημική Κύηση

Η β-χοριακή είναι μία ορμόνη που αρχίζει να παράγεται στο σώμα της γυναίκας κατά την εμφύτευση του εμβρύου στη μήτρα. Αν η τιμή της διπλασιάζεται ανά 2 ημέρες τότε αυτό είναι πολύ καλή ένδειξη για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης. Υπάρχουν περιπτώσεις που η β-χοριακή είναι αρχικά θετική και έπειτα δεν διπλασιάζεται, αλλά μειώνεται και μπορεί να φτάσει μέχρι και το μηδέν. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται βιοχημική κύηση και κατά συνέπεια βιοχημική αποβολή, αφού η εγκυμοσύνη δεν είναι αντιληπτή από τον υπέρηχο, μόνο από την τιμή της β-χοριακής.

Βιοχημική Αποβολή – Μετά από εξωσωματική ή μετά από φυσική σύλληψη

H βιοχημική κύηση μπορεί να παρατηρηθεί τόσο στην εξωσωματική όσο και στην φυσική σύλληψη. Μπορεί να συμβεί στην κάθε γυναίκα, ύστερα από κάποια καθυστέρηση στην περίοδο. Η γυναίκα δεν έχει καμία ένδειξη ότι είναι έγκυος. Στην εξωσωματική, επειδή η γυναίκα παρακολουθεί πολύ στενά την όποια εξέλιξη είναι πολύ πιθανό να μάθει αν είχε κάποια βιοχημική εγκυμοσύνη.

Βρείτε λύση στο πρόβλημα σας!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βιοχημική Αποβολή – Παράγοντες Εμφάνισης

Η βιοχημική αποβολή μπορεί να συμβαίνει εξαιτίας πολλών παραγόντων. Τις πιο πολλές φορές οφείλεται σε κάποιες χρωμοσωμικές ανωμαλίες του εμβρύου, οι οποίες δεν το αφήνουν να επιβιώσει. Πρόκειται επί της ουσίας για μία άμυνα που έρχεται από την ίδια τη φύση. Γυναίκες που μπορεί να παρουσιάσουν βιοχημική κύηση συνήθως είναι μεγαλύτερης ηλικίας, με πολυκυστικές ωοθήκες ή θυρεοειδή.

Βιοχημική Αποβολή – Επιτυχημένη Εγκυμοσύνη Στο Μέλλον

Η βιοχημική αποβολή δεν αποτελεί κακό οιωνό. Τουλάχιστον δείχνει ότι η γυναίκα είναι σε θέση να ξεκινήσει μία εγκυμοσύνη, όπως φαίνεται από το τεστ β-χοριακής. Αν έχουν συμβεί συνεχόμενες βιοχημικές αποβολές, τότε είναι αναγκαία μία λεπτομερής διερεύνηση με γυναικολογικές εξετάσεις.

Γυναικολογικά Άρθρα