Οι καλοκαιρινές διακοπές αργά αλλά σταθερά οδεύουν προς το τέλος τους και οι ...περιπλανώμενες Αθηναίες επιστρέφουν στη βάση τους και μαζί τους επανέρχονται και οι έγνοιες τους μεταξύ των οποίων και τα γυναικολογικά τους ζητήματα....

Η αλήθεια είναι ότι ο καλοκαιρινός τρόπος ζωής επηρεάζει την ισορροπία του κόλπου καθώς και την ρυθμικότητα της περιόδου ενώ η διατροφή ,ο ύπνος ,οι συνήθειες αλλά και η σεξουαλικότητα της γυναίκας αλλάζουν κατά τους θερινούς μήνες.

Από τη μία πλευρά η αύξηση της τοπικής υγρασίας με το μπάνιο και τις επαφές δημιουργεί συνθήκες διαφοροποίησης του PH που οδηγεί σε πιθανές λοιμώξεις συνήθως από μύκητες και σπανιότερα από άλλα κολπικά μικρόβια.Η γυναίκες παρατηρούν αύξηση των υγρών τους ή περίεργες οσμές και συχνά αίσθηση καψίματος ή κνησμού στη γεννητική περιοχή.
Εξάλλου η ρυθμικότητα του κύκλου αλλάζει και είτε μικραίνει είτε μεγαλώνει ημερολογιακά δημιουργώντας καθυστερήσεις.

Προβλήματα μικρά και απλά που ομως ανησυχούν τις γυναίκες ειδικά της αναπαραγωγικής ηλικίας και τους χαλάνε την καλοκαιρινή ησυχία...

Ο Σεπτεμβριανός έλεγχος στο γυναικολόγο αποτελεί μία καλή συνήθεια που λύνει τα ζητήματα με πολύ απλό τρόπο ,όπως είναι το test pap, οι καλλιέργειες και ο υπέρηχος που αφενώς ελέγχουν ,αφετέρου αποκαθιστούν τη διαταραγμένη γυναικολογική υγεία.

Καλό σας Φθινόπωρο....